Blogi

Mainonta WhatsApp Business API: ssa

WhatsApp on jakanut hyviä uutisia käyttäjien kanssa.  
Syyskuun 15. päivästä 2021 lähtien Business WhatsAppilla on ollut mahdollisuus lähettää mainosviestejä ensimmäisenä (ympärivuorokautisen chatin ulkopuolella).  Nyt mainossisältöä sisältävät viestimallit hyväksytään koko maailmassa!
Periaatteessa WhatsApp Business API nyt tukee kaikki myyntisuppilon vaiheet-huomiota herättämisestä palautepyyntöön.

Miten se toimii?
Asiakkaat voivat lähettää malliviestejä kuten tuotteiden suosituksia, jotka ovat viimeisten asiakkaiden ostosten perusteella, ajankohtaisia huipputarjouksia tai tiedotusilmoituksia.
Tarvitsee vain rekisteröityä WhatsApp Business API: in, ennen viestien lähettämistä. 
Viestipohjan luomuprosessi ei ole muuttunut. Tarvitsee yhdistää viestipohjan sopivaan tyyliin joten moderattorit tietävät että asia kuuluu mainosviestiin.
Siksi koska tarkastus kestää jonkin aikaa, viestipohjien lähetystä täytyy suunnitella etukäteen.  
Edelleenkään, ennen viestien lähetystä, täytyy saada asiakkaiden suostumuksen vastaanottomaan yrityksen aiheuttamia viestejä.

Jos asiakas ottaa yhteyttä yritykseen kysymään jotain tai saamaan lisätietojä, tämä ei tarkoittaa automaatista suostumusta. Yritys on velvollinen hankkimaan käyttäjän suostumuksen vastaanottamaan viestejä WhatsAppin kautta. Mieluiten suoraan valintaikkunassa käyttäjän kanssa.

Lähettämällä malleja tarkastukseen, on ymmärrettävä perussääntöjä.
 Tekstit aina pitäisi olla:
  • Odotettavat: ihmiset ovat jo suostuneet vastanottomaan tietoja WhatsAppin kautta.
  • Sopivat: viestit ovat asiakkaalle henkilökohtaisia, ne sisältävät arvokasta tietoa ja selkeitä vetoomuksia toimimaan.
  • Oikea-aikaiset: ihmiset saavat nämä viestit tiettyyn aikaan (myyntisuppilon viestit tulevat tavoitteiden mukaisesti tarkassa järjestyksessä).
Ei pidä unohtaa, että ihmisillä on mahdollisuus estää tai valittaa roskapostista milloin tahansa, ja WhatsApp on velvollinen puolestaan rajoittamaan tai automaattisesti poistamaan tiettyjä malleja, jos yrityksen laatuluokitus on pitkään aikaan alhainen.

aatuluokitus on sisäinen Facebook algoritmi, joka päivittää luokituksen mittareita viimeisten 7 päivän tietojen perusteella. Se sisältää käyttäjiltä saadun tietojen analysoinnin kuten, lukituksia, raporteja, syitä, jotka käyttäjät ilmoittavat estäessään yrityksen.
Mitä nämä muutokset tuovat yritykselle?

60% mainosketjujen lähettämisen testaavista yrityksistä kertoivat kolminkertaista vastauksen määrän kasvusta sekä 37-kertaista muunnoksen kasvusta SMS-viestien verrattuna.

Fromni alusta tukee WhatsApp Business API-kanavaa. Autamme kaikissa vaiheissa- integroinnista ja yhteydestä Facebook puolesta teknologian pilottijulkaisuun. Me tiedämme miten pienentää pikaviestimella viestinnän siirtymäprosessien kustannuksia.